Vastgoed Zwitserland

Zwitserland bestaat uit 26 autonome kantons met eigen wetten en regels waaronder ook een eigen belastingstelsel met eigen belastingtarieven. Maar ook de gemeenten kennen eigen regels die een invloed kunnen hebben op de aankoop en verkoop van een woning.  Zwitserland  behoort tot één van de meest solide markten wereldwijd.   Dit maakt Zwitserland erg geliefd bij investeerders. Om speculatie tegen te gaan heeft de overheid het huizenbezit voor niet-ingezetenen beperkt . Er bestaan dus  in Zwitserland een aantal regels die men goed moet kennen.

Een paar belangrijke spelregels voor niet-Zwitsers:

Belangrijke troeven van Zwitserland :

Een Chalet in  Zwitserland is dus niet alleen een slimme investering maar ook een investering waar u zowel in de zomer als in de winter optimaal van kunt genieten ! 

Uw tweede thuis als veilige haven én  verbetering van je levenskwaliteit.

Maar … voorkom verrassingen in dit niet-EU land en laat u professioneel adviseren.  Graag begeleiden wij u bij de aankoop van uw vakantiewoning op dit mooiste “eiland van Europa”.

Wij werken samen met locale vastgoedmakelaars, notarissen, fiscalisten en banken.                          Door deze nauwe samenwerking kunnen wij u  direct in contact brengen met de juiste personen  en u begeleiden in uw eigen moedertaal in het hele koopproces.

Zo wordt de aankoop van uw vakantiewoning in de bergen een weloverwogen en succesvol avontuur  !

Voorlopig hebben we ons aanbod beperkt tot het bergdorp Grächen  – een sprookje  – gelegen in het Mattertal  op een zonneplateau tussen de gekende toeristische trekpleisters Zermatt en Saas Fee.  De betoverende sfeer van een echt kleinschalig authentiek en pittoresk bergdorp omgeven door bergtoppen boven de 4000 m,   laat u vast niet onberoerd.  Daarenboven heeft het dorp uitgebreide sportfaciliteiten zowel in de winter als in de zomer, heeft het een zeer actieve toeristische dienst die bijna wekelijks evenementen organiseert, is het uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke skigebied en won het tal van gastronomische prijzen.  Dit bergdorp zal ongetwijfeld uw hart veroveren.